Indiaase Shepherd's Pie

<iframe width=" 459" height="344" src="https://www.youtube.com/embed/Ck0o7viJ754?feature=oembed" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

 Onder het recept vind je de volledige kook-video 

Indiaase Shepherd's Pie

<iframe width=" 459" height="344" src="https://www.youtube.com/embed/Ck0o7viJ754?feature=oembed" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

 Onder het recept vind je de volledige kook-video 

Indiaase Shepherd's Pie

<iframe width=" 459" height="344" src="https://www.youtube.com/embed/Ck0o7viJ754?feature=oembed" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

 Onder het recept vind je de volledige kook-video 

Ingrediënten 

 Voor 4-6 Personen 

  • 800 g aardappelen (kruimig, bedoeld voor puree)
  • 3 el vloeibare margarine (Becel OF Alpro)
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 200 g wortel (vers)
  • 1/3 bloemkool (vers)
  • 1 pakje seitangehakt OF sojagehakt
  • 3 volle eetlepels Patak's kruidenpasta madras (AH)
  • 150 g doperwten (diepvries)
  • Bosje koriander
  • 100 gram geraspte vegan kaas (bijvoorbeeld van Wilmersburger, o.a. verkrijgbaar bij Jumbo)
  • Zout & Peper

Benodigdheden 

  • Koekenpan
  • Snijplank
  • Mes
  • Ovenschaal
  • Oven
  • Ovenhandschoenen
  • Kookpan
  • Kleine bakjes voor alle ingrediënten?
  • Vergiet
  • Stamper
  • Ronde, diepe borden (waar normaal soep in geserveerd wordt)

 Zó maak je het 

  1. Snij de aardappelen in grove blokken, doe dit in een pan en voeg water toe totdat de aardappelen nét onder staan. Kook ze vervolgens circa 20 minuten of totdat ze gaar zijn. Giet daarna af en voeg 2 eetlepels vloeibare margarine, zout en peper toe. Stamp de aardappelen tot puree en zet apart.

  2. Snipper de ui en snij de teentjes knoflook fijn. Snij ook alvast de wortel in kleine blokjes en de bloemkool in kleine roosjes. Verhit dan een lepel margarine in een grote koekenpan en fruit de ui en knoflook. Voeg na drie minuten de seitan of sojagehakt, wortel, bloemkool, kruidenpasta en doperwten toe. Giet hier een kopje water bij van circa 125 ml. Laat dit 20 tot 30 minuten zachtjes koken. Hak de koriander fijn en voeg dat op het einde toe.

  3. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en leg een ovenschaal klaar.

  4. Voeg de inhoud van koekenpan toe aan de ovenschaal. Verdeel daar bovenop de aardappelpuree. Garneer met de geraspte kaas. Plaats de ovenschaal gedurende 30 minuten in de oven.

Klik voor een korte versie van dit recept op de video hieronder

<iframe width=" 480" height="270" src="https://www.youtube.com/embed/lLCrTcFd1fA?feature=oembed" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Ingrediënten 

 Voor 4-6 Personen 

  • 800 g aardappelen (kruimig, bedoeld voor puree)
  • 3 el vloeibare margarine (Becel OF Alpro)
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 200 g wortel (vers)
  • 1/3 bloemkool (vers)
  • 1 pakje seitangehakt OF sojagehakt
  • 3 volle eetlepels Patak's kruidenpasta madras (AH)
  • 150 g doperwten (diepvries)
  • Bosje koriander
  • 100 gram geraspte vegan kaas (bijvoorbeeld van Wilmersburger, o.a. verkrijgbaar bij Jumbo)
  • Zout & Peper

Benodigdheden 

  • Koekenpan
  • Snijplank
  • Mes
  • Ovenschaal
  • Oven
  • Ovenhandschoenen
  • Kookpan
  • Kleine bakjes voor alle ingrediënten?
  • Vergiet
  • Stamper
  • Ronde, diepe borden (waar normaal soep in geserveerd wordt)

 Zó maak je het 

  1. Snij de aardappelen in grove blokken, doe dit in een pan en voeg water toe totdat de aardappelen nét onder staan. Kook ze vervolgens circa 20 minuten of totdat ze gaar zijn. Giet daarna af en voeg 2 eetlepels vloeibare margarine, zout en peper toe. Stamp de aardappelen tot puree en zet apart.

  2. Snipper de ui en snij de teentjes knoflook fijn. Snij ook alvast de wortel in kleine blokjes en de bloemkool in kleine roosjes. Verhit dan een lepel margarine in een grote koekenpan en fruit de ui en knoflook. Voeg na drie minuten de seitan of sojagehakt, wortel, bloemkool, kruidenpasta en doperwten toe. Giet hier een kopje water bij van circa 125 ml. Laat dit 20 tot 30 minuten zachtjes koken. Hak de koriander fijn en voeg dat op het einde toe.

  3. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en leg een ovenschaal klaar.

  4. Voeg de inhoud van koekenpan toe aan de ovenschaal. Verdeel daar bovenop de aardappelpuree. Garneer met de geraspte kaas. Plaats de ovenschaal gedurende 30 minuten in de oven.

Kook mee en bekijk de kookshow in de video hieronder

<iframe width=" 480" height="270" src="https://www.youtube.com/embed/lLCrTcFd1fA?feature=oembed" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

WIN MET #VEGAKERST

Volg ons op Instagram (@lekkerveganl), deel je mooiste Kerstfoto, gebruik de #vegakerst hashtag en tag ons in je omschrijving om kans te maken op een gesigneerde versie van het nieuwe boek van Lisa goes Vegan of een jaar abonnement op het Lekker Vega magazine.

Klaar voor het volgende recept?

Bekijk gegevens
Uitverkocht